Tjukkmjølk er en Røros-delight som du får kjøpt på f.eks Menybutikker, og gir en litt syrlig vri på pannacotta. Veldig tyktflytende, men blir tynnere hvis du rister den først. Puddingen ble servert i juni som dessert til involtini. Enkelt!
Til fire desserter trenger du:
2,5 dl fløte
2,5 dl tjukkmjølk
2, 5 (nesten, kan ha 2 + en liten bit) plater gelatin
100 g sukker
1 vaniljestang
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang som er splittet på langs. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke, og klem ut vannet. Ha gelatin i varm fløte og rør til alt er oppløst. Sil av over i en bolle og avkjøl en stund til minst kroppstemperatur. Rør inn tjukkmjølka. Hell over i fire dessertskåler og la stå i kjøleskap til den er stiv. Server gjerne med bær, gelelokk el.l. Mmmmm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar