mandag 29. august 2011

Lime- og hvitløkslaks

Augustmiddagen hos Trine (som også er den første middagsklubbmiddagen i ny leilighet på Sinsen) er en sommerlig og frisk lakserett. Kjapt gjort! Det er potetene som tar lengst tid.

(Tre porsjoner)

Laks:
Tre laksefileter
1/3 rød chili
En liten bit ingefær
Skall fra 1/2 lime
Salt og pepper

Dressing:
Kesam
Fetaost
1 fedd hvitløk
Litt limesaft
Salt og pepper

Salat:
1 grapefrukt
1 avocado
1 sjalottløk
Litt limesaft
Olivenolje

Potetbåter:
Poteter
Olje
Salt og pepper

Slik gjør du:
Finhakk chili og ingefær. Has på laksefiletene sammen med raspet limeskall, salt og pepper. Stekes i panna.

Grapefrukt og avocado skjæres i biter. Blandes med den finhakkede sjalottløken og enda mer finhakkede hvitløken. Klem oppi en dæsj lime og olivenolje.

Bland sammen ingrediensene til dressingen (kan gjerne gjøres på forhånd og settes i kjøleskapet).

Serveres med potetbåter stekt i ovnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar