Til fire porsjoner.
Pannacotta
3 ts gelatinpulver
3,5 dl fløte
1 1/4 dl sukker
1/2 vaniljestang
1,5 ss tyrkisk yoghurt
50 g mørk sjokolade
Tre appelsiner
1/2 kanelstang (eventuelt bare noen dryss med kanel - jeg syntes kanelstangsmaken ble for framtredende)
Litt sukker
Litt sitronsaft
Slik gjør du:
Bløtlegg gelatinpulveret som det står på posen. Skjær opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp fløte og tilsett sukker, yoghurt og vanilje (også stangen). Ha i sjokoladen og la den smelte under omrøring. Ha i gelatinpulveret. Alt blandes sammen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt før den has i dessertglassene og settes i kjøleskapet.
Appelsingele
Skjær ut appelsinfileter. Press ut resten av appelsinsaften i en gryte. Tilsett eventuelt appelsinjuice fra kartong hvis det ikke blir nok. Kok inn juicen med litt sukker og kanel(stang). Hvis du bruker stang, ikke la den ligge i lenge. Kok blandingen en stund, slik at den reduseres. Smak til slutt til med mer sukker og sitron. Bløtlegg gelatinpulver (hvor mye pulver du skal ha, må du beregne ut fra hvor mye væske det er i gryta. Jeg feilberegnet, det ble saus) i et par minutter og bland det inn i den innkokte juicen. Plasser appelsinfiletene oppå pannacottaen når den er blitt stiv og hell juicen over. Settes kaldt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar