Til fire porsjoner
Oksen
Ytrefilet av okse, delt i porsjonsbiter
8-12 skiver spekeskinke
Salt og pepper
Krydre kjøttet og rull skinken rundt kjøttbiten, festes med tannpirkere. Stekes i smør i et par minutter på hver side i stekepanne. Plasser kjøttbitene i en ildfast form og etterstek i ovnen ved 150 grader med termometer til de når 55-60 grader.
Rotmosen
1 sellerirot i små terninger
1 persillerot i små terninger
2 poteter i små terninger
2 dl grønnsaksbuljong
2 dl fløte
salt og pepper
dijonsennep
Kok grønnsakene i buljong og fløte til de er møre. Pass på at ikke fløten svir seg. Sil væsken og ta vare på den. Bruk stavmikser og kjør grønnsakene til en glatt mos. Spe evt. med den avsilte væsken. Smak til med salt, pepper og dijonsennep.
De ristede grønnsakene
Gulrot, sjalottløk, sopp og neper deles i passelige biter og stekes i smør til de er møre.
Urtelokket
3 ss bladpersille, finhakket
1 ss rosmarin, finhakket
1 ss timian, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss sitronskall, finhakket
1 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
salt og pepper
Alt blandes og legges oppå det ferdigstekte kjøttet.
Soyasjysausen
3 ss soyasaus
3 ss god olivenolje
Ha i kraft fra kjøttet
Alt kokes kjapt opp. Rør inn litt smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar