(eller fragole con ricotta medievale, som italienerne ville ha sagt det.) Dette er augustdesserten hos Trine. Siste rest av sommeren i form av søte, røde bær.
Du trenger (til fire porsjoner):
400 g modne, røde jordbær (eller kanskje fem-seks bær per pers) - skylt, tørket, renset og delt i to
250 g fersk ricotta
1 ss Amaretto (mandellikør), pluss litt ekstra til servering
1/2 ts balsamikoeddik
Kryddersukker:
1/2 kanelstang
6 pepperkorn, knust
6 ss sukker
Ca. 8 cm strimlet, vasket sitronskall (bare det gule)
Når du skal lage kryddersukker, legger du kanel, pepperkorn, sukker og sitronskall i en kvern og maler alt med fortløpende støt til du får en finkornet blanding.
Legg jordbærene i en bolle, dryss halvparten av krydderblandingen over og rør forsiktig i jordbærene, slik at saften begynner å renne (kanskje du må skvise dem bittelitt). La det stå i ti minutter. I mellomtida har du ricottaen i en sil over en bolle og presser den igjennom med baksiden av en skje. Bland inn likøren, resten av kryddersukkeret og balsamicoeddiken til en kremaktig saus.
Ved servering fordeler du kremen med skje i små glass. Deretter legger du bærene oppå og dynker dem lett med litt ekstra likør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar