Oktobermiddagen hos Marie ble rett og slett en suksess, om hun (jeg) skal si det selv. Kombinasjonen av sprøstekt andebryst, mild og fin søtpotet og en kaffesaus som både var søt og syrlig.... Sukk. Stønn. (Og i dag må det trenes.) Skylder en stor takk til kollega Joachim for denne. Uansett, oppskriften går som følger:
Andebryst:
Rut opp skinnsiden. Salte og pepre godt. Legg kjøttet med skinnsiden ned i kald panne, og skru derfra opp til litt over middels varme. Når hele pannen svømmer i fett, snur du og bruner den andre siden. Pakk inn i aluminiumsfolie og la kjøttet hvile i tjue min. Stek evt et minutts tid på svorsiden rett før servering, så den blir sprøstekt.
Søtpotetpuré:
Skjær noen søtpoteter i biter, kok dem i lettsaltet vann til de er myke. Mos dem med en stappe eller stavmikser. Bland inn noen skjeer meierismør, smak til med salt, pepper og timian.
Kaffesaus:
Selve clou-et i denne retten. Høres rart ut, smaker goddam fantastisk. Joachims oppskrift beregnet til tre-fire personer:
Kok forsiktig opp to ss balsamicoeddik og la koke litt inn. Følg nøye med. Ha oppi fire ss soyasaus, tre espressobønner og en teskje malt espresso. Kok opp igjen. Visp inn seks til åtte (!) skjeer smør i terninger så sausen tykner, ikke kok opp igjen. Smak til med sukker. Hadde også i litt av andefettet, det gjorde absolutt ingen skade.
Server med dampede grønne bønner til. Vi drakk Ripasso.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar